İçeriğe geç

Sonra Hazreti Peygamber tavuk yumurtası kadar bir altına tükürüğünü sürdü, dua etti ve onu Selmân’a verdi. Dedi ki: “Git, Yahudilere ver.” Selmân Farisî gidip o altından Yahudilere kırk okka verdi. Tavuk yumurtası kadar olan altın, eskisi gibi kaldı. İşte bu, Hazreti Selmân-ı Pâk’in hayatının en mühim ve mucizeli hadiselerindendir; bunu muteber ve güvenilir imamlar haber vermiştir.

• Üçüncüsü: Ümmü Mâlik isminde bir kadın sahabi, “ukke” denilen küçük bir yağ tulumundan Resûl-u Ekrem’e (aleyhissalâtü vesselam) yağ hediye ederdi. Bir defasında Resûl-u Ekrem (aleyhissalâtü vesselam) ona dua edip ukkeyi vermiş, buyurmuş ki: “Boşaltıp sıkmayınız.” Ümmü Mâlik ukkeyi almış. Ne vakit çocukları yağ istese Resûl-u Ekrem’in duasının bereketiyle ukkede yağ bulurlardı. Bu, hayli zaman devam etti. Sonra sıktılar, bereket kesildi.

Yedinci Misal: Resûl-u Ekrem’in (aleyhissalâtü vesselam) duasıyla ve temasıyla suların tatlılaşmasına, güzel koku vermesine örnek çok hadise var. Beş tanesini söyleyeceğiz.

• Birincisi: Başta İmam Beyhakî, hadis âlimleri haber veriyor: Bi’r-i Kubâ denilen kuyunun suyu bazen kesiliyor, yani tükeniyordu. Resûl-u Ekrem (aleyhissalâtü vesselam) abdest suyunu içine döküp dua ettikten sonra bollaştı, bir daha hiç kesilmedi.

• İkincisi: Delâilü’n-Nübüvve’de Ebû Nuaym başta olmak üzere, hadis âlimleri bildiriyor ki: Enes’in evindeki kuyuya Resûl-u Ekrem (aleyhissalâtü vesselam) tükürüğünü atıp dua etmiş. Medine-i Münevvere’de en tatlı su o olmuş.

• Üçüncüsü: İbni Mâce naklediyor: Resûl-u Ekrem’e (aleyhissalâtü vesselam) bir kova zemzem suyu getirdiler. Ağzına bir miktar aldı, tekrar kovaya boşalttı. Kova misk gibi kokmaya başladı.

197